top of page

Het thema leiderschap en dan met name commercieel leiderschap is populair. Het aantal publicaties daarover is geëxplodeerd, maar als de vraag gesteld wordt onder welke voorwaarden mensen hun leider volgen dan komen daar de meest uiteenlopende antwoorden over.

Teruggebracht tot de kern blijven er slechts 2 antwoorden over:

1. Mensen volgen hun baas als die om hen geeft (Care)
2. Mensen volgen hun baas als hij ze uitdaagt (Dare), zodat medewerkers kunnen groeien

 

Met andere woorden weten leiders te inspireren, krijgen leiders dingen gedaan en hebben leiders volgers. Maar leiders kunnen alleen een voorbeeldfunctie hebben wanneer zij doen wat bij hun persoon en persoonlijkheid past. Dat maakt leiderschap persoonlijk en oprecht.

 

Het gaat om leiders die geloofwaardige rolmodellen zijn omdat ze consistent en authentiek zijn en zelf werkelijk leven naar wat ze zeggen. Dat houden ze alleen vol als zij zichzelf kunnen zijn en zij vanuit intrinsieke motivatie leiden. De vraag: “Wat drijft mij als leider?” is cruciaal. Wat zijn mijn basisbehoeften die mij energie geven (energy gainers) en wat kost mij energie (energy drainers)? Dat betekent niet alleen dat zij zichzelf goed moeten kennen, maar dat zij ook hun motivatie als het ware moeten kunnen managen.

De Masterclass Commercieel Leiderschap geeft managers en leidinggevenden inzichten, kennis en vaardigheden om vanuit de eigen persoonlijkheid verkopers, teams of organisaties aan te sturen met een productiviteitsverhoging en winststijging als doel.

 

Bedoeld voor

De Masterclass is in het bijzonder geschikt voor sales managers, verkoopleiders en management of directieleden die verantwoordelijk zijn voor het commerciële succes van hun organisatie.

 

Toelatingseisen

Voor een goede deelname aan de Masterclass dien je minimaal 2 jaar in het verkoop vak actief te zijn. Het uitvoeren of het gaan uitvoeren van een commercieel leidinggevende functie is een pré.

 

Resultaat

 • Je brengt jouw rol als commercieel leidinggevende naar een hoger niveau

 • Je hebt inzicht in jouw eigen leidinggevende vaardigheden en -stijl

 • Je weet jouw persoonlijke kwaliteiten in te zetten bij jouw coachingsgesprekken

 • Je bent in staat om je verkoopmedewerker(s) te enthousiasmeren en motiveren

 • Je bent in staat om volgers te creëren die voor jou en het commerciële succes werken

 • Je bent in staat om het commerciële proces te sturen

 

Programma

Tijdens de 2-daagse Masterclass worden de volgende onderwerpen behandeld:

 • Persoonlijk leiderschap

 • Leiding geven vanuit de kracht van uw persoonlijke en organisatie identiteit

 • Wordt regisseur over het commerciële succes

 

Duur

 • De duur van deze Masterclass bedraagt 2 dagen

 • Van 9.30 tot 16.30 uur

bottom of page