top of page

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen.

FAQ - de meest gestelde vragen bij IQ4Learning

Is onlineleren duur?

​

Een vaak gehoord tegenargument gaat in op de zorgen die sceptici hebben over hoge kosten van online leren.

 

Wel of geen oog voor rendement?

Veel sceptici over online leren zijn geneigd om online trainingen te zien als een extra kostenpost die niet past binnen een (opleidings-)budget dat toch al onder druk staat. Daarnaast bestaan vrij veel online trainingen die gratis beschikbaar zijn en bestaat de angst dat medewerkers de trainingen waarvoor wordt betaald niet gaan volgen.

Tenslotte zijn veel HR-directeuren en andere directieleden ervan overtuigd dat de ontwikkelingskosten van organisatie-specifieke online trainingen te hoog zijn.

 

De feiten

Veel online trainingen hebben bewezen een flink rendement te kunnen opleveren. Daarom mag de implementatie eigenlijk geen issue zijn en worden uitgesteld totdat nieuw budget beschikbaar komt. Waarom zou je immers een jaar wachten als je ook nu al kunt besparen op klassikale trainingen en je medewerkers productiever te laten zijn?

Ook het laten ontwikkelen van organisatie-specifieke online trainingen is tegenwoordig voor vrijwel iedere organisatie betaalbaar.

 

Laat u door IQ4Learning informeren over het in beeld krijgen van de verwachte opbrengsten en investering van onlineleren.

 

Bij het realiseren van voldoende rendement op het gebied van online leren is de implementatie door HR of directie een bepalende factor. Besteden zij weinig aandacht aan de implementatie, dan is de kans inderdaad groot dat werknemers niet uit zichzelf online trainingen gaan volgen.

Zorgen zij ervoor dat online trainingen een vast onderdeel zijn van een persoonlijk ontwikkelingsplan, dan is de kans juist groot dat het rendement van een online training vele malen hoger is dan de investering.

bottom of page