top of page

Kennisuitwisseling is toegenomen

Kennisuitwisseling is toegenomen

Uit recent NIDAP onderzoek in opdracht van opleidingsvergelijkingssite Springest blijkt dat interne kennisuitwisseling in het afgelopen jaar bij vier op de tien organisaties is toegenomen.

Interne kennisuitwisseling gebeurt vooral via interne trainingen, interne academiën,  intervisie, interne workshops en zelf georganiseerde presentaties. Het komt het meest voor in de high end dienstverlening, adviesbureaus, media en informatietechnologie bedrijven.

Opvallend is dat juist binnen de provinciale en gemeentelijke overheid meer aan interne kennisuitwisseling gedaan wordt en minder door Rijksoverheidsdiensten. Uit het onderzoek van NIDAP komt ook naar voren dat één op de drie organisaties online kennisuitwisseling stimuleert. Dit geldt zowel voor grote als kleinere bedrijven. Veel online kennisuitwisseling loopt via het een leerportal, het intranet.

 

Een kleine groep noemt specifieke microblogging software zoals Yammer [Microsoft] en Sharepoint. Een learningportal [interne opleidingssite voor werknemers] en een learningplatform [voor management] geven directie en leidinggevenden meer mogelijkheden om het leren en ontwikkelen van werknemers efficiënt te managen.

NIDAP onderzocht ook de voordelen van een leerplatform bij HR managers. Zij gaven als meest genoemde voordeel van leerplatforms het inzichtelijk maken en meten van leren en ontwikkelen. De HR managers gaven ook aan dat van hun opleidingsbestedingen meer geld gaat naar e-learning en de eigen academie en minder naar open trainingen.

terug naar nieuwsbrieven

bottom of page