top of page

E-Learning gedoemd om te mislukken

Een boute uitspraak!



Als je voor een klassikale training wordt ingepland ben je meestal wel op deze dag aanwezig, uitstellen is immers geen optie. Maar bij opgedragen E-Learning merken we vaak dat wordt gewacht tot het laatste moment om de e-Learning te doorlopen. Hoe komt dat nu?


Een mens is van nature geneigd om zich te verzetten tegen opgedragen taken hij wil dit zelf regelen en is daar ook toe in staat, maar waar komt dat verzetten nu eigenlijk vandaan?


We zullen een klein tipje van de sluier optillen.​

Ons onbewuste deel van het brein verzet zich in principe bijna altijd tegen iets wat nieuw opgedragen wordt, of dat nu klassikale training of e-Learning is dat blijft gelijk. Zeggen we hier nu dat klassikale training beter is dan e-Learning? Nee dat willen we hiermee niet zeggen. Voor klassikale training wordt je uitgenodigd op een bepaald tijdstip en je wordt door je werkgever geacht ook te verschijnen op die dag. In veel gevallen wordt deze dag toch nog gezellig, je kan immers socializen met mede collega cursisten, het brein herkent dit als positief en zal zich niet verzetten. In de praktijk blijkt dat dit gezellig socializen ongeveer 90% van opslag in de hersenen van die dag inneemt, hierdoor blijft ongeveer 10% over voor nieuwe kennis vergaren, best jammer zo’n gemiste kans.

Nu de e-Learning. Hiervoor gaven we al het voorbeeld “dat vaak wordt gewacht tot het laatste moment om de e-Learning te doorlopen”. Dat klopt, maar dan gaat het verder. Bij e-Learning gaat IQ4Learning het brein prikkelen. Het brein moet het verzetten inwisselen voor het willen, hier zijn veel theorieën over maar… weten we wel hoe het brein precies werkt? Is dit op school vroeger wel geleerd? Hoe bereik je dat bij de volgende e-Learning niet zolang wordt gewacht? En hoe prikkel je de intrinsieke motivatie nu zo dat je wil gaan leren? Het menselijk brein wil van nature wél leren!

IQ4Learning past een unieke methode toe bij e-Learning namelijk… “IQL-methode”, leren door herkenning en visualisatie op WEB niveau en heel belangrijk in combinatie met je brein.

Het gaat te ver om dit nu volledig uit te leggen.

Wil je meer weten over onze unieke methode? Kijk dan snel verder op onze andere pagina's

Op deze manier is de “IQL-methode” van IQ4Learning niét gedoemd om te mislukken..

59 weergaven0 opmerkingen
bottom of page