top of page

Praktisch opleiden

In bovenstaand filmfragment met Marianne Zwagerman wordt pijnlijk duidelijk hoe geworteld bepaalde woorden in ons taalgebruik zijn. In dit geval de woorden ‘hooggeschoold’ en ‘laaggeschoold’.

Pijnlijk omdat in het woord ‘laaggeschoold’ de associatie met ‘minderwaardig’ schuilt.

Het filmfragment met Marianne Zwagerman maakt duidelijk dat het belangrijk is om deze woorden zo gauw mogelijk te vergeten en deze te vervangen door: ‘theoretisch- en praktisch geschoolde mensen’.

Praktisch geschoolde mensen zijn veelal visueel ingesteld, wat overigens niet wil zeggen dat theoretisch geschoolde mensen dat niet zijn.
In essentie zijn heel veel mensen visueel ingesteld, maar theoretisch geschoolde mensen voelen zich meer thuis bij het lezen van (lastige) teksten.
Hoewel, het wordt steeds duidelijker dat ‘begrijpend lezen’ een vak apart is.

 

Praktisch geschoolde mensen willen zien wat ze moeten doen, met andere woorden bij het maken van opleidingsmateriaal is het belangrijk hier rekening mee te houden, maar hoe moet je dat dan doen?

 

IQ4Learning houdt zich met name bezig met het aanbieden van online leeroplossingen en dan gericht op het volwassenonderwijs (andragogiek).
Een onderdeel van de online leeroplossing is het maken van leercontent, waarbij wij rekening houden met de juiste verhouding tussen visualiteit en het gebruik van teksten per opleidingsniveau.
Naast de juiste verhouding tussen visualiteit en teksten is interactiviteit in de leercontent óók heel belangrijk om de hersenen op de juiste manier te activeren en te blijven activeren.

 

Het aanbieden van online leeroplossingen maakt deel uit van onze opleidingsfilosofie en onze werkzaamheden.

 

Nieuwsgierig naar onze opleidingsfilosofie en werkzaamheden? Neem dan contact met ons op en laat u informeren.

bottom of page